Linkuri accesibilitate

Covid-19: noi restricții sanitare în Europa, unde numărul de cazuri zilnice trece de 100.000


Imagine generică
Imagine generică

Țările europene impun noi restricții după ce al doilea val de infectări cu coronavirus a lovit continentul. Majoritatea încearcă să limiteze numărul de oameni care pot particip la orice eveniment, privat sau oficial.

În Ucraina, de exemplu, guvernul va decide marți, între altele, interzicerea totală a evenimentelor în localități sau orașe aflate în "zona roșie" și permiterea evenimentelor cu cel mult 50 de participanți în "zona verde". Totodată se va recurge la un sistem regional sau local de carantină.

Cehia, în acest moment țara europeană cu cel mai rapid grad de creștere a numărului de noi infecții cu coronavirus, va impune de miercuri noi restricții ferme, după ce a redus orele de funcționare a restaurantelor, cafenelelor și barurilor. Totodată, mare parte a elevilor fac școală online.

În Marea Britanie, noile restricții decise luni vor fi aplicate regional sau local după numărul de cazuri noi de coronavirus. Cea mai mare parte a Angliei și Londra intră pentru moment în categoria „zonă de risc mediu. În cazul zonelor de risc ridicat, oamenii din familii diferite nu vor avea permisiunea de a se întâlni în spații închise. Acest regim se aplică în zona metropolitană Manchester și în Birmingham. În zonele de risc foarte ridicat, oamenii din familii diferite nu vor avea dreptul de a se întâlni în spații închise ori deschise, iar barurile și pub-urile vor fi închise, dacă nu se vor putea transforma în restaurante, care vor rămâne deschise.

După ce cazurile pozitive în toată regiunea au depășit cifra de 100.000 pe zi, există temerea că dacă nu se acționează rapid pentru a opri răspândirea virusului, spitalele vor fi total copleșite în perioada următoare, când există în plus și un risc sporit de îmbolnăviri cu gripă.

În R. Moldova, luni, 12 octombrie s-au înregistrat încă 467 cazuri noi de infectare cu COVID-19 . Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 62 618 cazuri. S-au înregistrat și 17 decese noi legate de Covid-19, ridicând totalul la 1.478.

XS
SM
MD
LG