Linkuri accesibilitate

România a marcat Ziua Națională cu o paradă militară în format restrâns


România și-a sărbătorit Ziua Națională, 1 decembrie, cu o paradă militară în format restrâns în Piața Arcul de Triumf din București, pe fundalul pandemiei de coronavirus. La paradă au defilat aproximativ 150 de militari, fiind urmăriți de zeci de oficiali purtând măști și păstrând distanța de siguranță.

Într-o alocuțiune, președintele Klaus Iohannis a declarat că, acum, este nevoie de implicarea tuturor pentru învingerea pandemiei, la fel ca în momentele importante care sunt cinstite de Ziua Națională. „Și când această pandemie va fi depășită, ne vom întâlni din nou, vom fi împreună și vom spune că uniți am învins și că, orice vom avea de înfruntat mai departe, tot uniți vom învinge!”, a spus Iohannis.

La Chișinău, ambasadorul român Daniel Ioniță a spus, într-un mesaj de 1 Decembrie postat pe pagina sa de Facebook, că România sprijină „consecvent și fără rezerve” parcursul european al Republicii Moldova, care este „unica garanție a stabilității, securității și prosperității pentru toți cetățenii” acesteia.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG