Linkuri accesibilitate

PSRM și PDA anunță discuții cu formațiunile parlamentare


Partidul Socialiștilor (PSRM) a anunțat că va contacta, miercuri, reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru un dialog în vederea depășirii crizei „politice și constituționale”. Totodată, PSRM insistă în continuare asupra candidaturii Marianei Durleșteanu pentru funcția de prim-ministru. Liderul fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță, a declarat marți seara la postul public de televiziune că înaintarea candidaturii lui Durleșteanu s-a făcut într-un mod „perfect constituțional”. După consultări, a spus Furculiță, în zilele următoare, PSRM va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide pașii următori.

Platforma „Pentru Moldova”, din care fac parte fracțiunea Partidului Șor și deputați transfugi din PD, și-a reiterat susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu pentru funcția de prim-ministru.

La rândul său, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat, într-o intervenție live pe Facebook, că a inițiat și el discuții cu „șefii partidelor pro-europene responsabile din Parlament, întâi de toate cu PAS”, iar apoi și cu alte partide, transmite Agora.md. Partidul Platforma DA, cu numai 11 deputați din 101, vrea să-și asume formarea unui guvern minoritar, pentru a evita „pericolul instalării unui guvern PSRM-Șor”.

XS
SM
MD
LG