Linkuri accesibilitate

„Rusia este parte a conflictului, nu mediator” - declară în Donbas președintele Consiliului European


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski si președintele Consiliului European, Charles Michel la punctul de control de la Shchastia din regiunea Lugansk, Ucraina, 2 martie 2021.

„Rusia este parte a conflictului și nu mediator” în estul Ucrainei, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, care a fost marți în zona controlată de Kiev din Donbas, în cadrul vizitei sale în Ucraina. Michel a cerut totodată Moscovei să garanteze Misiunii speciale de observatori a OSCE acces deplin în zonele ce nu sunt controlate de guvernul de la Kiev.

Președintele Consiliului European, care a reiterat „sprijinul de neclintit” al structurilor europene pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. El a mai spus că Uniunea Europeană sprijină „cu toate instrumentele disponibile eforturile formatului Normandia și ale Grupului de contact trilateral pentru a aduce pacea cetățenilor din Donbas”.

Cvartetul Normandia este format din Rusia, Ucraina, Franța și Germania, iar Grupului de contact reunește Ucraina, Rusia și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG