Linkuri accesibilitate

„Novaia Gazeta” a anunțat că redacția sa de la Moscova a fost ținta unui „atac chimic”


Cotidianul rus de investigație „Novaia Gazeta” a anunțat luni că redacția sa de la Moscova a fost ținta unui „atac chimic”, relatează France Presse, care citează o declarație a redactoruui șef al acestei publicații, Dmitri Muratov.

Muratov a precizat că organele de ordine inspectează „substanța vărsată la intrarea” în redacția ziarului, al cărui miros pătrunzător și neplăcut a putut fi simțit pe toată strada. Dmitri Muratov nu a spus clar cine crede că se află în spatele acestui incident, dar a notat că ceva mai devreme luni trei ONG-uri au anunțat că au pornit o acțiune în justiție la Moscova împotriva grupării de mercenari Wagner, în legătură cu torturarea și uciderea unui deținut în Siria, acțiune bazată pe mai multe articole articolele din „Novaia Gazeta” scrise de jurnalistul Denis Korotkov.

Wagner e o organizație obscură care are legături cu Kremlinul, și ai cărei membri au fost trimiși să lupte în conflictele din mai multe regiuni ale Africii, Orientului Mijlociu și din Ucraina.

„Novaia Gazeta”, care a fost înființată în 1993, a suferit numeroase atacuri asupr birourilor și jurnaliștilor săi. În 2006, proeminenta jurnalistă Anna Politkovskaia, care a publicat mai multe investigații legate de președintele rus Vladimir Putin și de tacticile Kremlinului în Cecenia, a fost împușcată mortal în fața blocului de locuințe în care locuia la Moscova.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG