Linkuri accesibilitate

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat  măsurile pe perioada stării de urgență


Imagine generică.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat măsurile pe perioada stării de urgență stabilite joi de Comisia pentru Situații Excepționale, și care vor fi aplicate începînd de duminică 3 aprilie.

Între aceste măsuri, de află instituirea învățământului de la distanță în localitățile unde se înregistrează 100 de cazuri de infectări la suta de mii de locuitori.

În localitățile Bălți și Chișinău, se interzice circulația persoanelor între orele 23:00-05:00, cu excepția celor care se deplasează în interes de serviciu, din cauze medicale ce nu pot fi amânate, sau revin în Republica Moldova cu avionul.

Toate aceste persoane trebuie să aibă asupra lor acte de identitate, legitimații de servicii, declarații pe proprie răspundere cu toate datele personale, și bilete de călătorie în cazul celor care revin acasă cu avionul.

Comisia pentru Situații Excepționale a mai decis suspendarea activității unui agent economic dacă acesta încalcă măsurile de sănătate publică, și un regim special de muncă în instituții și întreprinderi, cu maxim 30 la sută din personal la birou, iar restul muncind de acasă. Angajatorii care au nevoie de mai mult de un sfert din personal pentru a nu-și sista activitatea, vor trebui să emită un act justificatori angajaților lor pentru deplasare.

Parcurile, locurile de joacă și de agrement vor fi închise.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG