Linkuri accesibilitate

Cele mai înalte două oficialități ale UE vizitează Turcia pentru convorbiri cu președintele Recep Erdogan


Președintele Consilului European Charles Michel și șefa Comisiei Europene Ursula von der Layen vizitează Turcia pentru convorbiri cu președintele Recep Erdogan menite să îmbunătățească relațiile după ani întregi de dezacorduri legate de migrație și alte chestiuni.

Liderii UE au convenit luna trecută asupra unei foi de drum pentru relansarea cooperării cu Turcia, dar diplomații spun că orice progres în acest sens depinde de dorința lui Erdogan de a-și pune cu adevărat în practică intenția de a „întoarce o pagină nouă” în relația cu Uniunea Europeană.

Ankara face presiuni asupra Bruxelles-ului pentru ca acesta să actualizeze un acord ce prevede oprirea fluxului masiv de migranți în Uniunea Europeană în schimbul unor ajutoare de milioane de euro. Semnatarii acordului se acuză reciproc de încălcarea lui. Turcia susține că UE nu a pus la dispoziție toate fondurile promise, în timp ce Bruxelles-ul spune că Ankara trebuie să accepet revenirea migranților care au reușit să ajungă în blocul european. Uniunea Europeană dorește de asemenea să vadă că Turcia „contribuie pozitiv” la rezolvarea conflictelor din Libia, Siria și Nagorno-Karabah.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG