Linkuri accesibilitate

Prințul Filip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viață la 99 de ani


Regina Elisabeta și Prințul Filip, imagine de arhivă.

Prințul Filip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viață la 99 de ani, a anunțat Palatul Buckingham, potrivit BBC.

Prințul s-a căsătorit cu prințesa Elisabeta în 1947, cu cinci ani înainte ca ea să urce pe tron, și a fost cel mai longeviv prinț consort din istoria Regatului Unit al Marii Britanii.

Într-o declarație de la Palatul Buckingham se spune: „Cu adâncă tristețe Majestatea Sa Regina a anunțat încetarea din viață a iubitului ei soț, Alteța sa Regală Prințul Filip, Duce de Edinburgh.” „Alteța sa Regală a decedat liniștit dimineața aceasta la Castelul Windsor”.

Prințul Filip și Regina Elisabeta au avut patru copii, opt nepoți și 10 strănepoți. Primul lor fiu, Charles, Prințul de Wales, s-a născut în 1948, urmat de sora sa, Prințesa Regală Anna, în 1950, Prințul Andrew, Duce de York, în 1960 și de Prințul Edward, Conte de Wessex, în 1964.

Prințul Filip s-a născut în 1921 în insula Corfu din Grecia. Tatăl său a fost Prințul Andrew al Greciei și Danemarcei, mezinul Regelui George Întîiul al Greciei. Mama sa, Prințesa Anna, a fost fiica Lordului Louis Mountbatten și stră-strănepoată a Reginei Victoria.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG