Linkuri accesibilitate

SUA: aviz pozitiv pentru folosirea vaccinului J&J, după examinarea unor cazuri letale


Autoritățile de reglementare din domeniul sănătății din Statele Unite afirmă că vaccinul COVID-19 Johnson & Johnson (J&J) poate fi distribuit din nou, după o pauză provocată de îngrijorările legate de cheagurile de sânge care pot apare la anumiţi pacienți după administrarea vaccinului. Agenția pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au anunțat, într-o declarație difuzată vineri, că autoritățile de reglementare au ajuns la concluzia că beneficiile vaccinului „depășesc riscurile sale cunoscute și potențiale la persoanele cu vârsta de peste 18 ani”.

Decizia a venit după ce un grup de consilieri în domeniul sănătății a recomandat reluarea utilizării vaccinului cu doză unică după studierea cheagurilor de sânge rare care au apărut la un număr mic de femei tinere care au primit vaccinul. Consilierii au spus că cei 15 beneficiari de vaccin care au avut aceste efecte secundare - din aproape 8 milioane de persoane care au fost vaccinate cu acest vaccin - erau toate femei, majoritatea sub vârsta de 50 de ani. Trei au murit și șapte sunt spitalizate.

Agenţiile americane au precizat că este esențial ca femeile tinere să fie informate despre riscurile potențiale ale vaccinului, într-un avertisment clar care trebuie sa existe pe prospectul care însoțește vaccinul. Femeile pot decide apoi dacă doresc sau nu să se vaccineze cu acest vaccin anti-Covid-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG