Linkuri accesibilitate

Atacuri în Afganistan, soldate cu cel puțin 22 de morți


În Afganistan au avut loc, în ultimele 24 de ore, atacuri în cinci provincii, soldate cu cel puțin 22 de morți.

Bombardamentele comise de militanții talibani au crescut de când președintele american Joe Biden a anunțat luna aceasta o întârziere a retragerii trupelor americane de la 1 mai până la 11 septembrie.

Trei atacuri au avut loc în capitala Kabul, ieri și astăzi, care au ucis patru polițiști, un profesor universitar și un angajat guvernamental, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției.

În provincia sud-estică Ghazni, oficialii locali au declarat că cel puțin patru civili au fost uciși de o bombă amplasată la marginea unei șosele.

Alți doi oameni au murit într-un bombardament separat din capitala acestei provincii.

Oficialii îi considera responsabili pe militanții talibani pentru atacuri, dar nimeni nu și-a asumat responsabilitatea lor.

Trei soldați afgani au fost uciși de explozia unei bombe în provincia centrală Logar, iar doi polițiști și un civil au murit într-o explozie în orașul Jalalabad.

Șapte forțe pro-guvernamentale au fost ucise într-un atac peste noapte în provincia Takhar din nord, atac in care a fost folosită o dronă.

Liderii talibani au răspuns la amânarea de către Biden a retragerii convenite cu administrația anterioară americana , refuzând să participe la o conferință de pace la nivel înalt planificată în Turcia la jumătatea lunii aprilie.

Talibanii avertizaseră că își vor intensifica atacurile după 1 mai pentru a protesta împotriva întârzierii retragerii trupelor americane din Afganistan.

Discuțiile intra-afgane dintre reprezentanții Kabulului și talibani la Doha sunt blocate de la mijlocul lunii septembrie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG