Linkuri accesibilitate

Bogdan Aurescu: „Orice amenințare la adresa României este o amenințare la adresa NATO”


Bogdan Aurescu, imagine de arhivă.

„Orice amenințare la adresa României este o amenințare la adresa NATO”, a declarat ministrul român de externe Bogdan Aurescu duminică seara la Antena 3.

„Faptul că România face parte din această alianță este o garanție pentru securitatea României și a cetățenilor săi, fără niciun fel de dubiu, de aceea am și spus că nu există niciun fel de pericol pentru România și pentru cetățenii ei în cursul acestei crize care a avut loc zilele trecute . Dar trebuie să fim foarte clari aici: orice amenințare la adresa României este de fapt o amenințare la adresa NATO și luăm în serios aceste aspecte”.

Șeful diplomației române a făcut a făcut și o trimitere la un mesaj publicat recent pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București.

„Am citit în trecere o reacție pe care Ambasada Rusiei a postat-o în aceste zile pe Facebook și am văzut acolo un fel de avertisment mai mult sau mai puțin voalat la adresa României, de a nu merge în siajul unor aventuriști militari din conducerea NATO. Cert e că este regretabil faptul că nu se știe încă în cadrul diplomației ruse că, după 17 ani de la momentul aderării României la NATO, România este NATO", a spus ministrul român de externe Bogdan Aurescu duminică seara într-un interviu pentru Antena 3.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG