Linkuri accesibilitate

SIPRI: Pandemia COVID-19 nu a avut un impact semnificativ asupra cheltuielilor militare


SIgla Institutul de cercetare a păcii internaționale de la Stockholm (SIPRI).
SIgla Institutul de cercetare a păcii internaționale de la Stockholm (SIPRI).

Pandemia COVID-19 nu a avut un impact semnificativ asupra cheltuielilor militare, care au crescut cu 2,6 procente în 2020, comparativ cu anul precedent, se spune într-un raport dat publicității în 26 aprilie de Institutul de cercetare a păcii internaționale de la Stockholm (SIPRI).

Potrivit acestui raport, cheltuielile militare au crescut la 1,9 trilioane de dolari, chiar dacă unele țări, cum ar fi Chile și Coreea de sud, au redirecționat parte din plănuitele cheltuieli militare pentru contracararea efectelor pandemiei, sau altele, cum ar fi Brazilia și Rusia, au cheltuit considerabul mai puțin decît sumelel plănuite.

Topul statelor care au cheltuit cel mai mult în plan militar în 2020 e alcătuit de Statele Unite, China, India, Rusia și Marea Britanie, care împreună dețin 62% din cheltuielile militare globale.

Cheltuielile militare americane au fost estimate în 2020 la 778 de miliarde de dolari, o creștere de 4,4 la sută față de 2019. 39 la sută din cheltuielile militare ale lui 2020 au aparținut Statelor Unite.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG