Linkuri accesibilitate

Lupte violente soldate cu morți au continuat la Kandahar, în sudul Afganistanului


Refugiați civili la Kandahar

Lupte violente soldate cu morți au continuat pentru a doua zi consecutiv în orașul Kandahar din sudul Afghanistanului, informează serviciul afgan al postului nostru de radio. Armata afgană a anunțat sâmbătă că 70 de luptători talibani au fost uciși și opt răniți în luptele din provincia Kandahar.

Serviciile de securitate nu au furnizat nicio informație cu privire la pierderile suferite de forțele guvernamentale afgane din oraș. Au fost raportate și victime în rîndul civililor. Vorbind la Radio Azadi, purtătorul de cuvânt al poliției din Kandahar a anunțat sâmbătă că militanții au evacuat forțat civili. T

Talibanii nu și-au confirmat implicarea în luptele de la Kandahar, dar au susținut că au preluat mai multe puncte de control de securitate în districtele din zonă. Zeci de districte afgane au căzut în mîinile talibanilor după ce forțele internaționale conduse de Statele Unite au început oficial retragerea lor din Afganistan la 1 mai, lăsând forțele loiale guvernului fragil de la Kabul vulnerabile în fața atacurilor reînnoite ale Talibanilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG