Linkuri accesibilitate

O comisie disciplinară olimpică cercetează circumstanțele cazului Țimanovskaia


Iuri Maisevici și Artur Șumak la aeroportul Haneda din Tokio.

Comitetul Olimpic Internațional a revocat acreditarea a doi oficiali olimpici din Belarus pentru presupusa lor încercare de a o forța pe atleta Kristina Țimanovskaia să plece de la Jocurile Olimpice de la Tokio și să revină la Minsk. Comitetul a anunțat decizia pe 6 august, precizând că lui Artur Șumak și antrenorului Iuri Maisevici li s-a cerut să părăsească imediat Satul olimpic, ceea ce ei au și făcut.

Circumstanțele cazului Țimanovskaia și rolul jucat de cei doi sînt cercetate acum de o comisie disciplinară olimpică, despre care Comitetul Olimpic Internațional a spus că li se va oferi ocazia să fie audiați. Kristina Țimanovskaia a ajuns între timp la Varșovia, unde va cere azil umanitar. Ea s-a refugiat la ambasada poloneză din Tokio, după ce a refuzat să plece în Belarus, spunând că se teme de de represalii în urma criticilor aduse pe rețelele de socializare celor doi antrenori.

Joi, o înaltă oficialitate poloneză a acuzat autoritățile de la Minsk că trimit din ce în e cai mulți migranți peste graniță, care ar fi represalii pentru faptul că Varșovia i-a oferit refugiu lui Țimanovskaia. „Minskul duce un război hibrid împotriva Uniunii Europene cu ajutorul imigranților ilegali”. „Sînt femei și bărbați tineri cu copii. Belarusul îi folosește drept arme vii”, a declarat ministrul de interne adjunct din Polonia, Maciej Wasil, pentru rețeaua TV online Telewizja w Polce.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG