Linkuri accesibilitate

Statele Unite se confruntă cu al patrulea val al pandemiei coronavirus


Imgine generică.
Imgine generică.

E posibil ca în Statele Unite să fie înregistrate încă 100.000 de mii de decese legate de COVID-19 până la 1 decembrie, în timp ce țara trece prin al patrulea val de infectări coronavirus, de data asta cu varianta Delta.

Această previziune generată de simulările de la Universitatea Washington vine într-un moment când în America se raportează o medie de 1.100 de decese zilnice, in nivel care nu s-a mai înregistrat din luna martie. Dacă simulările se adeveresc, în Statele Unite va fi înregistrat un total de 730.000 de decese cauzate de COVID-19. La ora actuală, mai mult de 100.000 de persoane sînt internate din caza bolii COVID-19, cea mai ridicată cifră din ianuarie, când pandemia a atins un vârf în Statele Unite.

Media infectărilor zilnice confirmate se apropie de 150.000, cu o creștere îngrijorătoare a cazurilor la copii în unele părți ale țării înainte de reînceperea școlii. 52 % dintre americani sînt vacinați complet, iar 61 la sută dintre ei au primit cel puțin o doză.

Între timp în Rusia s-a raportat un număr record de 820 de decese legate de Covid într-o singură zi, aceeași zi în care ministerul sănătății a anunțat înregistrarea oficială a celui de-al cincilea vaccin coronavirus, numit Epivaccorona-N.

XS
SM
MD
LG