Linkuri accesibilitate

Slovenia va recunoaşte certificatele de vaccinare anticovid eliberate de R.Moldova


Slovenia va recunoaşte certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate de Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de şefa statului, Maia Sandu în cadrul unei conferinţe susţinute în comun cu preşedintele Republicii Slovenia, Borut Pahor, aflat în vizită la Chişinău, astăzi și mâine. Preşedinta Maia Sandu a menţionat că la întrevederea cu omologul său de la Ljubljana au fost examinate subiecte ce vizează reforma justiţiei, lupta cu corupţia dar şi unele subiecte economice, potrivit site-ul președinției moldovene.

Un subiect cheie al discuţiilor noastre este transformarea digitală, iar Slovenia este un exemplu bun în acest sens. Apreciem, în context, implicarea ţării în a instrui funcţionarii publici de la noi. Apreciem deschiderea Sloveniei de a recunoaşte certificatele COVID-19 emise de autorităţile R. Moldova”, a spus Sandu.

Preşedinta a precizat că vizita şefului statului sloven are loc într-un an jubiliar, deoarece ambele ţări marchează 30 de ani de independenţă.

Datorită perseverenței dumneavoastră şi a Guvernului, veţi reuşi să duceți ţara pe calea europeană, chiar dacă procesul va fi unul nu de scurtă durată. Puteţi miza pe sprijinul Sloveniei”, a declarat președintele de la Ljubljana.

Astăzi, preşedintele Sloveniei are planificate întrevederi cu speakerul Igor Grosu şi premierul Natalia Gavriliţa.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG