Linkuri accesibilitate

Fracțiunea PAS din Consiliul municipal Chișinău propune majorarea compensației la energie


Imagine generică

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul municipal Chișinău propune majorarea compensației la energie, de la 40% la 60% din factură. Un proiect de decizie în acest sens a fost deja elaborat de consilierii municipali PAS și urmează să fie propus Consiliului, transmite IPN.

Dumitru Ivanov, consilier PAS, a spus vineri, la o conferință de presă, că pot solicita compensații familiile ale căror venituri medii nu depășesc 3.000 de lei lunar de persoană, dar și pensionari care trăiesc singuri, cu venituri mici. „Implementarea deciziei propuse de PAS, alături de intervențiile deja făcute de Guvern vor duce, practice, la atenuarea totală a impactului negativ al creșterii prețurilor pe piața internațională”, a asigurat Dumitru Ivanov.

Guvernul a anunțat mai înainte că va asigura, direct în factură, pentru toți consumatorii, o compensație de 4,3 lei/metru cub – pentru un consum de până la 50 de metri cubi de gaze și 2,3 lei/metru cub – pentru un consum între 50 și 150 de metri cubi. De asemenea, se compensează cheltuielile la agentul termic în factură pentru consumatorii casnici din zonele cu încălzire centralizată, adică la Chișinău și Bălți. În total, vor fi 222.000 de consumatori casnici beneficiari ai compensației. Compensația va acoperi două treimi din creșterea costurilor pentru prima gigacalorie și va constitui maxim 450 de lei pe lună.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG