Linkuri accesibilitate

Eutelsat a suspendat emisiunile în limba germană ale trustului TV rus de stat RT


YouTobe blocând canalele RT.
YouTobe blocând canalele RT.

Eutelsat a suspendat emisiunile în limba germană ale trustului TV rus de stat RT, la cererea autorităților de reglementare germane pentru că postul rusesc nu avea o licență valabilă. Organismul de supraveghere al mass-media din Germania, MABB a anunțat că RT „nu a solicitat un permis de difuzare și nici nu i s-a emis vreunul”.

YouTube a blocat săptămâna trecută noul canal RT DE al radiodifuzorului rus, la mai puțin de trei luni după ce compania YouTube a șters alte două canale RT în limba germană pe care le-a acuzat de încălcare a politicii sale de combatere a dezinformărilor legate de pandemia COVID-19.

Dar RT susține că o licență pe care o deține în Serbia pentru transmisia prin satelit i-ar da dreptul să difuzeze și în Germania în temeiul unui acord al Consiliului Europei la care participă atât Serbia cât și Germania.

„Considerăm ilegale acțiunile autorității germane de reglementare și suntem convinși că această decizie va fi revizuită în instanță”, scrie televiziunea rusă de stat RT într-un comunicat.

MABB consideră însă că licența sârbă este insuficientă pentru că RT DE „emite în limba germană și vizează piața germană”.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov spune că decizia Eutelsat e „inacceptabilă” și nu exclude „represalii” din partea Rusiei.

Televiziunea RT, lansată în 2005 sub numele de Russia Today, este o un post finanțat de statul rus care s-a extins continuu având emisiuni și site-uri web în mai multe limbi, inclusiv în engleză, franceză, spaniolă și arabă.

Canalul este interzis în mai multe țări, inclusiv în fostele republici sovietice Lituania și Letonia, acum membre ale Uniunii Europene. În Statele Unite, i s-a cerut să se înregistreze ca „agent străin”, iar autoritățile britanice au amenințat că îi vor retrage licența de difuzare.

XS
SM
MD
LG