Linkuri accesibilitate

Indemnizația unică la nașterea copilului crește cu 602 lei, salariul minim va fi de 3.500 de lei


Premierul Natalia Gavrilița la ședința de guvern din 29 decembrie 2021.
Premierul Natalia Gavrilița la ședința de guvern din 29 decembrie 2021.

Îndemnizația unică la nașterea copilului se va majora cu 609 lei în 2022, ajungând la 10.068 de lei. Decizia a fost luată în ședința de miercuri, 29 decembrie, a guvernului Republicii Moldova, care a mai decis ca din 2022 salariului mediu lunar pe economie să fie de 9.900 de lei, iar cel minim să crească din luna februarie a anului viitor la 3.500 de lei.

Tot miercuri, guvernul condus de Natalia Gavrilița a mai hotărât ca instituțiile de învățământ general și cele de educație timpurie cu predare în limbile minorităților naționale să beneficieze de materiale didactice pentru studierea limbii române în valoare de aproape de 881.916 de lei.

Pentru a îmbunătăți procesul de predare și învățare a limbii române, liceele și gimnaziile vor primi dicționare, seturi de planșe cu alfabetul limbii române, precum și seturi de portrete ale scriitorilor clasici și moderni.

Totodată, șapte cabinete de limba și literatura română vor fi dotate cu tehnică de calcul – laptopuri, imprimante, scanere și proiectoare. Instituțiile de educație timpurie cu program în limbile minorităților naționale vor beneficia și ele de materiale didactice necesare pentru studierea limbii române în grupa pregătitoare

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG