Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat american Antony Blinken urmează să viziteze în 19 ianuarie Ucraina


Antony Blinken, imagine de arivă

Secretarul de stat american Antony Blinken urmează să viziteze în 19 ianuarie Ucraina, unde se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski și cu șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba și va „reitera angajamentul Statelor Unite pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

De la Kiev Blinken va pleca la Berlin, pentru convorbiri cu șefa diplomației germane Annalena Baerbok, a anunțat purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat american, Ned Price.

Price a precizat că Blinken urmează să discute și cu reprezentanți ai Marii Britanii, Franței și Germaniei despre „eforturile comune pentru descurajarea unei viitoare agresiuni a Rusiei împotriva Ucrainei”, dar și despre costurile economice și alte consecințe calificate drept masive pe care le va suporta Rusia, dacă atacă Ucraina.

Rusia a desfășurat zeci de mii de militari la granița cu Ucraina, iar Statele Unite și aliații lor occidentali au avertizat autoritățile de la Moscova că urmează să suporte sancțiuni dure, dacă Rusia lansează o ofensivă militară în Ucraina.

Federația Rusă neagă că ar intenționa să atace această țară.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG