Linkuri accesibilitate

Amnesty International critică intenția Romei de a repatria tunisienii refugiați în Lampedusa


Organizaţia Amnesty International a criticat Italia pentru măsurile pe care le-a luat împotriva imigranţilor din Africa de Nord, care au sosit în ultimele luni in localitatea Lampedusa şi alte porturi din sudul Italiei în căutare de lucru şi de refugiu din cauza instabilităţii şi violenţelor din Africa de Nord. Premierul Silvio Berlusconi a promis locuitorilor din Lampedusa să îi evacueze pe refugiaţi la acest sfîrşit de saptamînă şi a ameninţat că va forţa Tunisia să îi primească înapoi pe tunisieni şi ar putea să îi ajute pe unii din solicitanții de azil să ajungă în Franţa şi Germania. O parte din refugiati au fost transferaţi ieri într-o tabara de corturi din localitatea Manduria.

Potrivit unei declaraţii a guvernului de la Roma, premierul Berlusconi a discutat chestiunea cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso şi amîndoi ar fi căzut de acord că aceasta criză a imigranţilor ar trebui rezolvată la nivelul întregii Uniuni Europene.

De la începutul anului în jur de 22 de mii de oameni au venit din Africa de Nord in Lampedusa. Premierul a comparat situaţia cu un „tsunami uman”. Silvio Berlusconi va merge luni in Tunisia, oferind noilor autorităţi ajutor pentru reprimirea imigranţilor, în valoare de peste 100 de milioane de euro.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG