Linkuri accesibilitate

Potrivit raportului anual al Departamentului de Stat american, Moldova a făcut progrese în domeniul respectării drepturilor omului


Statele Unite au dat publicităţii un nou raport anual despre respectarea drepturilor omului în lume. La lansarea documentului, secretarul de stat american Hillary Clinton a spus la Washington că Statele Unite sînt alături de cei care luptă pentru drepturile lor, pentru promovarea cauzei democraţiei şi libertăţii de exprimare la adunări paşnice, în scris sau pe internet. Raportul spune că abuzurile au fost „deosebit de serioase” anul trecut în Rusia, Belarus şi Ucraina, ţară care a dat înapoi după realizările democratice din anii precedenţi.

Departamentul de Stat al Statelor Unite spune că situaţia drepturilor omului în Moldova s-a îmbunătăţit după schimbarea guvernării în 2009, mai ales în privinţa libertăţii presei şi comportamentului puterii faţă de opoziţie şi alţi critici. Într-un nou raport anual despre drepturile omului în lume, în cazul Moldovei se mai remarcă faptul că nu mai există prizonieri politici şi nici practica fabricării de către putere a unor dosare cu caracter politic.
Pe de alta parte, raportul notează aspecte negative care se menţin, mai ales corupţia din politie şi justiţie şi multe forme de discriminare pe criterii de gen, etnie şi orientare sexuală.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG