Linkuri accesibilitate

Congresul american a fost asaltat de suporteri ai lui Donald Trump


Clădirea Congresului american a fost asaltată de suporteri ai președintelui în exercițiu Donald Trump.

Suporteri ai lui Trump au încercat să pătrundă în clădirea Congreului, după ce s-au confruntat cu forțele de ordine.

Sesiunea specială comună a Camerei Reprezentanților și a Senatului, dedicată confirmării, prin numărarea voturilor electorale, a alegerii candidatului Partidului D|emocrat Joe Biden, a fost suspendată.

Vicepreședintele american Mike Pence, care conducea sesiunea comună a Congresului, a fost evacuat din clădire.

„În viața noastră politică nu e loe de violență, indiferent de ce parte te-ai afla”, a spus pe Twitter Ronna McDaniel șefa Comitetului Național al Partidului Republican.

La Washington începuse confirmarea în Congresu a victoriei în alegerile prezidențiale a democratului Joe Biden.

Zeci de legislatori din partidul învinsului, republicanul Donald Trump, și-au ținut promisiunea de a ridica obiecții față de „certificarea” rezultatelor din statele pierdute de Trump la scor strâns, începând cu Arizona. Procedura care este de obicei pur formală și durează puțin riscă să se prelungească de această dată, chiar dacă șansele de reușită ale obiecțiilor republicane sunt considerate nule de juriști. Ședința are loc pe fundalul unor demonstrații organizate la Washington de suporterii președintelui Trump. Într-o scurtă apariție în fața lor, miercuri, Trump, în apropierea Casei Albe, și-a repetat afirmațiile neîntemeiate că alegerile au fost falsificate. Trump și-a îndemnat apoi suporterii să meargă să-i „aclame” pe membrii Congresului, „dar poate nu pe toți”. Ulterior, au avut loc ciocniri între demonstranți și poliția care apără sediul legislativului.

Previous Next

XS
SM
MD
LG