Linkuri accesibilitate

A început procesul unui ofițer german în rezervă acuzat de spionaj în favoarea Rusiei


Ambasada Rusiei, Berlin
Ambasada Rusiei, Berlin

Un ofițer în rezervă al armatei germane a fost judecat sub acuzația de spionaj în favoarea Rusiei, în orașul Dusseldorf din vestul Germaniei.

Procesul lui Ralf Goelert, în vârstă de 65 de ani, care ar fi transmis informații sensibile către serviciile de informații militare rusești din 2014 până în 2020, a început la 11 august.

Anchetatorii susțin că Goelert a furnizat agenților ruși informații despre sistemul de rezerviști al Bundeswehr, cooperarea civilo-militară în situații de criză și date despre efectele sancțiunilor impuse Rusiei în 2014, după anexarea regiunii ucrainene Crimeea.

De asemenea, Goelert ar fi furnizat Moscovei informații despre gazoductul Nord Stream 2 din Marea Baltică, proiect care a fost oprit în urma invaziei Rusiei în Ucraina în februarie. Potrivit Parchetului federal, suspectul nu a primit nicio compensație financiară pentru documentele pe care le-a furnizat, dar a fost invitat în mod regulat la evenimente organizate în Germania de Ambasada Rusiei. O purtătoare de cuvânt a tribunalului a declarat că suspectul a făcut o mărturisire parțială în timpul procedurilor preliminare.

XS
SM
MD
LG