Linkuri accesibilitate

Acțiunea de solidaritate a teatrelor din România cu artiștii din Belarus a avut peste 30000 de spectatori


Acțiunea de solidaritate a teatrelor din România cu artiștii din Belarus a avut peste 30 000 de spectatori , informează un comunicat al Uniunii Teatrale din România, UNITER.

În perioada 7-22 februarie 2021, în România și Republica Moldova au avut loc 16 spectacole-lectură cu textul INSULTAȚI. BELARUS(IA) de Andrei Kureicik, într-o acțiune de solidaritate fără precedent a teatrelor românești cu artiștii bieloruși.

Seria de spectacole-lectură din România s-a înscris în programul mondial de lecturi Belarus(sia) Worldwide Reading Project, care a debutat pe 12 septembrie 2020 și a contorizat, până astăzi, aproximativ 150 de lecturi, podcasturi, filme, perfomance-uri și instalații multi-disciplinare, în aproape 100 de teatre din 28 de țări.

Programul românesc de lecturi a fost inițiat și curatoriat de jurnalista Raluca Rădulescu, traducătoarea piesei în limba română. Întregul proiect s-a bazat pe voluntariat, iar în realizarea celor 16 spectacole-lectură au fost implicați circa 200 de artiști și tehnicieni de scenă din 15 orașe din România și unul din Republica Moldova.

Spectacolele-lectură realizate în România au ajuns la peste 30.000 de spectatori, în săli și online.

Spectacolele jucate cu public, în sală, au fost filmate și se vor difuza în mediul online in saptamina. Mai multe aici www.fb.com/insultati.belarusia.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG