Linkuri accesibilitate

Administrația Trump ar putea ordona o retragere rapidă din Afganistan și Irak


Forțe anti-teroriste irakiene în fața ambasadei americane de la Bagdad, Irak, 2020.

Liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell – până acum un aliat necondiționat al președintelui Donald Trump – a avertizat împotriva unei posibile reducerii rapide a trupelor din Afganistan și Irak, care ar reprezenta nu numai o victorie de imagine pentru forțele extremiste dar și o trădare a aliaților din cele două țări. Comentariul a fost provocat de relatările că președintele Donald Trump ar intenționa să ordone o reducere rapidă și drastică a prezenței militare americane în cele două țări în zilele următoare, în conformitate cu promisiuni făcute în campania electorală.

McConnell a avertizat că imagini cu trupe americane care își abandonează în grabă pozițiile și echipamentul vor fi „o victorie de imagine pentru forțele islamiste” și o umilință pentru Statele Unite.

Presa a relatat că ministerul apărării a primit ordin să retragă, până în ziua inaugurării noii administrații democrate a lui Joe Biden , încă două mii de militari din Afganistan și 500 din Irak. Ar lăsa în fiecare din cele două țări sub 2.500 de trupe, mult sub nivelul necesar pentru a garanta stabilitatea, potrivit estimărilor experților militari americani.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG