Linkuri accesibilitate

Șeful Centrului media al guvernului afgan a fost asasinat vineri la Kabul


Dawa Khan Menapal, iulie 2021.

Șeful Centrului media al guvernului afgan a fost asasinat vineri la Kabul, un semn că militanții Taliban se concentrează din ce în ce mai mult pe ținte guvernamentale. Un purtător de cuvânt al Talibanilor a confirmat într-un mesaj pentru secția afgană a postului nostru de radio că ei l-au ucis pe Dawa Khan Menapal, și că a fost un atac „țintit”.

Atentatul a avut loc în timp ce Consiliul de Securitate ONU se pregătește să discute vineri situația de securitate din Afganistan la cererea Afganistanului, Norvegiei și Estoniei. Uciderea lui Menapal vine după mai multe atacuri săptămâna aceasta asupra reședinței ministrului afgan al apărării în exercițiu, și a sediului serviciului afgan de securitate.

Comandanții milițiilor Talibane au amenințat că vor ataca oficialități guvernamentale, în replică la bombardamentele aeriene lansate de trupele afgane și cele americane împotriva pozițiilor Talibanilor. Națiunile Unite și mai multe organizații umanitare s-au declarat alarmate de creșterea anumărului de asasinate din „răzbunare” comise de Talibani în rândul populației civile din capitalele provinciale ale țării.

Luptele din Afganistan au crescut în intensitate după 1 mai, când Statele Unite și alte țări au anunțat retragerea trupelor lor din această țară, retragere ce ar urma să se încheie la sfârșitul lui august.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG