Linkuri accesibilitate

Afganistan: lupte grele cu talibanii în două provincii de nord


Forțe guvernamentale afgane la Kunduz
Forțe guvernamentale afgane la Kunduz

Forțele guvernamentale afgane au purtat lupte cu talibanii în provinciile de nord Balkh și Takhar, pe 9 august, la o zi după ce militanții au cucerit trei capitale de provincie, inclusiv cea mai mare parte a orașului strategic Kunduz, din nord-est, au spus oficiali de securitate.

În Balkh, ciocniri grele au avut loc în apropiere de capitala provinciei, Mazar-e-Sharif, începând cu sfârșitul zilei de 8 august, au declarat oficiali afgani serviciului afgan al Europei Libere, adăugând că liniile de apărare ale guvernului riscă să cedeze, dacă nu sunt trimise întăriri în regiune. Munir Farhad, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Balkh, a mai declarat că forțele guvernamentale au fost susținute de miliții populare formate din localnici îngrijorați de revenirea talibanilor.

Luptele din Afganistan s-au intensificat de la 1 mai, când Statele Unite și alte țări au început oficial să își retragă forțele, retragerea urmând să se încheie luna aceasta.

Cele trei orașe cucerite de talibani pe 8 august au ridicat la cinci numărul capitalelor de provincie capturate de aceștia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG