Linkuri accesibilitate

Agitația din Partidul Social Democrat pe tema SIE (Ch. Pantazi/g4media.ro)


Straniile idei ale guvernanților PSD-ALDE (Dan Străuț/Gândul).

Skanderberg curat în politica de la București. Președintele a făcut o nominalizare pentru șefia Serviciului Român de Externe, ceea ce a blocat, spun comentatorii, intenția social-democraților de a declanșa mâine suspendarea din funcție a șefului statului pe motiv că nu o revocă mai repede la Laura Codruța Kovesi de la conducerea Direcției Naționale Anticorupțe. Înlănțuirea aceasta de evenimente ar fi blocat însă și moțiunea de cenzură introdusă de liberali. Sau poate nu? Cristian Pantazi a pus cap la cap pe site-ul g4media ce au aflat jurnaliștii de acolo despre agitația din Partidul Social Democrat pe tema SIE. Gabriel Vlase este vicepreședinte al PSD și al Camerei Deputaților, precum și al Comisiei parlamentare comune pentru Apărare și Siguranță națională și, văzând că Dragnea nu îl vrea, ar fi cooptat deja vreo treizeci de parlamentari pesediști dispuși să-l debarce pe liderul partidului de la șefia Camerei Deputaților. Pantazi adaugă că Dragnea caută soluții să-l blocheze pe Vlase, dar îi e greu să-și convingă partidul că omul nu e bun la SIE. Este un lider cu funcții importante, dar are defect: nu se numără printre susținătorii șefului de partid.

Între timp, guvernul de coaliție PSD-ALDE iese la rampă cu nenumărate idei stranii. Ministrul transporturilor tocmai a spus că autostrada Comarnic-Brașov nu se va mai face cu sprijinul Băncii Mondiale. Executivul renunță la acest sprijin! E un gest fără precedent. Dan Străuț explică în Gândul care e rolul Băncii Mondiale: ea nu este finanțatorul lucrărilor, ci garantul că lucrările vor fi contractate corect, fără „parandărături”, cum se spune în România – și este explicată și această expresie pentru cine nu o pricepe (umflarea enormă a prețului la achiziții, pentru ca ulterior o parte din bani să intre în buzunarele partenerilor contractuali). Străuț citează însă și declarația stupefiantă a ministrului transporturilor, Lucian Șova: „Este o reţea de autostrăzi minunată în Occident. De ce au venit multinaţionalele aici? Au venit că sunt salarii mici. Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari. Şi tot vor pleca. Spre alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici”. Cu alte cuvinte, România să nu mai facă autostrăzi.

Și Florin Negruțiu, de la republica.ro, a colectat declarații ale guvernanților. Deosebită e cea a ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, care a spus senină ce uimită a fost să des copere că și domnia sa este cotizant la Pilonul II de pensii (pensia privată obligatorie, cea pe care cam vrea să o naționalizeze guvernul, în mare căutare de bani).

Să mai adăugăm că premierul României Viorica Dăncilă a fost în vizită oficială în Estonia și, în plină conferință de presă, a uitat cum îl cheamă omologul lângă care cuvânta. Informația apare mai peste tot în presa scrisă.

XS
SM
MD
LG