Linkuri accesibilitate

Alţi 600 de lei…


Ar fi mult mai bine dacă ar putea să le dea oamenilor vîrstnici, care au muncit, nişte pensii normale.

Maaaaare bucurie printre pensionarii cu pensii mai mici de 2000 de lei! Cică, de Paşti, vor primi toţi cîte 600 de lei. E un soi de ajutor care vine, iată, după ajutorul din iarnă pentru aceiaşi pensionari. Atunci au fost 600 de lei. Acum vin alţi 600 de lei! E sărbătoare? Să ne bucurăm?

Alţi 600 de lei…
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct

Nu m-am bucurat atunci. Nu mă prea bucur nici acum. Nu înţeleg cum aceste ajutoare pot să schimbe viaţa pensionarilor cu venituri mici. Nu înţeleg de asemenea de ce pensionarul cu o pensie de 2100 de lei e ignorat. O duce acesta mult mai bine decît pensionarul care primeşte 1900 de lei?

Şi-apoi indexarea pensiilor din acest an e de doar 5,3%. Anul trecut fusese de 6,6%, iar cifra mai mică din acest an, zic unii ziarişti, e din cauza reformei ineficiente.

Aşadar, conducătorii mai aruncă în mase un ajutor de 600 de lei. Ar fi mult mai bine dacă ar putea să le dea oamenilor vîrstnici, care au muncit, nişte pensii normale. Cînd zic „pensii normale”, mă gîndesc la pensiile judecătorilor şi procurorilor autohtoni. Şi dacă asemenea pensii nu pot fi făcute pentru oameni, ce valoare mai au ajutoarele astea de 600 de lei, oferite destul de rar?

În altă ordine de idei, conducătorii propulsaţi de popor în Parlament ar trebui să se gîndească bine ce vor să facă acum? Ce faceţi, stimabililor? Ne duceţi spre alte alegeri parlamentare? Vreţi să mai scoateţi din bugetul ţării nişte bani? Cu banii necesari altor alegeri aţi mai putea acorda un ajutor de 600 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

XS
SM
MD
LG