Linkuri accesibilitate

Alegeri americane: duelul candidaților la funcția de vicepreședinte are loc miercuri noapte


Studioul de televiziune, pregătit special, cu despărțitoare de plexiglas, pentru dezbaterea candidaților la funcția de vicepreședinte: democrata Kamala Harris și Mike Pence, Salt Lake City, Utah, 6 octombrie 2020

În Statele Unite continuă campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie cu dezbaterea televizată dintre candidații la funcția de vicepreședinte: senatoarea democrată Kamala Harris și vicepreședintele Mike Pence.

Între timp, președintele Donald Trump, infectat cu noul coronavirus, s-a întors de la spital, la Casa Albă unde continua tratamentul. Deși doctoral său personal a declarant că nu mai are simptomele bolii, Trump rămâne în carantină iar contracandidatul său democrat, Joe Biden a declarat că următoarea dezbatere televizată prezidențială ar trebui anulată, dacă Trump este contagios. A doua dezbatere Trump-Biden este programată pentru 15 octombrie.

Între timp, a crescut la 23 numărul consilierilor prezidențiali și angajaților de la Casa Albă care au fost testați pozitiv pentru Covid-19 .

Se speculează că la originea acestei epidemii în interiorul administrației Trump ar fi ceremonia de la Casa Albă de nominalizare a candidatei la funcția de judecător la Curtea Supremă, ceremonie care a avut loc la sfârșitul lunii septembrie și la care se poate vedea că participanții nu au respectat măsurile sanitare de bază: distanța socială și purtarea măștii de protecție.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG