Linkuri accesibilitate

Alexei Navalnîi supus unui program intens de re-educare în penitenciar


Geneva: graffiti cu Aleksei Navalny , portret al artistului elvețian Julien Baro & Ludis. Desenul a apărut înainte de summitul din iunie Putin-Biden de la Geneva, Elveția 2021.

În primul său interviu din penitenciar, politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi a discutat despre viața sa de deținut politic, spunând că este obligat să urmărească televiziunea de stat rusă și să selecteze filme de propagandă pentru mai mult de opt ore pe zi. Interviul cu New York Times a avut loc printr-un schimb de mesaje scrise, din care cotidianul american a publicat primele fragmente pe 25 august.

Cel mai greu de suportat este „violența psihologică”, faptul că este obligat să urmărească ore în șir televiziunea de stat, timp în care nu are voie să facă altceva, a mai scris Navalny, unul din cei mai vocali critici ai președintelui rus Vladimir Putin.

În timpul celor cinci sesiuni zilnice de televizor, nu are voie să citească, să doarmă sau să „facă orice altceva”. Navalnăi, în vârstă de 45 de ani, s-a îmbolnăvit violent acum un an în timp ce se afla într-un zbor în Siberia, iar zile mai târziu a fost transportat cu avionul la Berlin, unde medicii s-au luptat pentru a-i salva viața. Ulterior, în Germania, s-a stabilit că fusese otrăvit cu un agentul neurotixic Noviciok iar Navalnîi pune această tentativă de otrăvire pe seama Kremlinului, care neagă orice implicare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG