Linkuri accesibilitate

Ambele vaccinuri, folosite in R. Moldova, sunt omologate acum de OMS


Al doilea maraton al vaccinării la Palatul Republicii, la care s-a folosit si vaccinul Sinopharm, Chiținău, 28 mai 2021
Al doilea maraton al vaccinării la Palatul Republicii, la care s-a folosit si vaccinul Sinopharm, Chiținău, 28 mai 2021

Ambele vaccinuri chinezești, folosite și în R. Moldova, sunt omologate de Organizația Mondială a Sănătății, după ce ieri, 1 iunie, OMS a omologat de urgență vaccinul chinez anti-Covid Sinovac, a anunțat agenția ONU într-un comunicat de presă.

Cu o lună în urmă, OMS omologase și vaccinului chinezesc Sinopharm împotriva COVID-19. Produs de un institut de la Beijing al Grupului Național Biotec al Chinei, Sinopharm este unul din principalele două vaccinuri chinezești și primul dezvoltat de o țară non-occidentală care a fost autorizat de OMS.

La sfârșitul lunii aprilie, R. Moldova a primit 150 mii de doze vaccin Sinopharm donate de China.

Totodată, guvernul a cumpărat, prin achiziție directă, 100 de mii de doze de CoronaVac care au fost livrate în aprilie, odată cu această donația de vaccin împotriva COVID-19, oferită de China.

Pe de altă parte, premierii din R. Moldova, Georgia și Ucraina au adresat o scrisoare comună președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cerând sprijin ca țărilor lor să aibă acces la vaccin anti-COVID-19. Totodată au cerut ca țările lor să fie incluse în Mecanismul Uniunii Europene de partajare a vaccinurilor, transmite IPN.

Cei trei au vorbit despre importanța procurării de vaccinuri direct de la producător sau din țările-partenere. S-a mai cerut ca cele trei țări est-europene, membre în Parteneriatului Estic, să beneficieze și ele de mecanismele de sprijin utilizate recent în cazul statelor din Balcanii de Vest, ceea ce va permite asigurarea unei cantități suficiente de doze de vaccin în timp rezonabil.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG