Linkuri accesibilitate

Anchetă penală împotriva unor funcționari ai Administrației Naționale a Penitenciarelor


Moldova - Administrația Națională a Penitenciarelor, generic
Moldova - Administrația Națională a Penitenciarelor, generic

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a deschis o anchetă penală împotriva unor angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Procuratura specială nu a confirmat însă relatările de presă că în cadrul acestei anchete ar fi fost reținut directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco. Nici ANP nu a „confirmat sau infirmat” informația, după ce fusese contactată de publicația Agora.

Potrivit unei relatări din ZdG, Demcenco ar fi fost reținut pentru mai multe episoade de corupție, inclusiv pentru implicare în schema prin care se furau bani de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Persoanele implicate în furtul de pe carduri bancare fuseseră reținute pe 12 februarie, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Publicația Agora.md precizează că printre cei reținuți se află și Viorel Perciun, directorul Penitenciarului Nr. 18-Brănești, fost director adjunct interimar al ANP în perioada în care Demcenco exercita interimatul funcției de director al ANP.

XS
SM
MD
LG