Linkuri accesibilitate

Angela Merkel la summit-ul G20: Pandemia poate fi depășită doar cu un efort global


Summit-ul G20, 20 noiembrie 2020. REUTERS/Nael Shyoukhi

Liderii celor mai mari 20 de economii din lume au apelat la unitate în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la începutul unui summit de două zile. Regele Arabiei Saudite Salman a deschis sâmbătă Summit-ul Grupului 20 vorbind despre șocul economic și pierderile sociale rezultate din pandemia de coronavirus, promițând că grupul „va face tot posibilul pentru a depăși această criză prin cooperare internațională”.

Regele s-a adresat Summit-ului prin intermediul videoconferinței din cauza restricțiilor de călătorie impuse pentru a preveni răspândirea virusului. Cancelara Germaniei Angela Merkel, în discursul său la Summit, a cerut, de asemenea, cooperare internațională. Ea a spus că dacă țările stau împreună „putem controla și depăși virusul și consecințele acestuia”. O provocare globală, cum ar fi pandemia coronavirusului, „poate fi depășită doar cu un efort global”, a spus ea.

Președintele american în exercițiu, Donald Trump, a petrecut mai puțin de două ore în discuțiile de sâmbătă cu liderii G20 și se așteaptă să participe și duminică, 22 noiembrie, la lucrările Sumit-ului on-line. Donald Trump a pierdut alegerile din 3 noiembrie în fața democratului Joe Biden, dar încă nu și-a acceptat în mod oficial înfrângerea.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG