Linkuri accesibilitate

Ann Linde: OSCE sprijină reuniunile în formatul 5+2, respectarea drepturilor omului și libera circulație în Zona de Securitate


Ministra de externe a Suedei, Ann Linde

O prioritate pentru președinția suedeză la OSCE este de a proteja ordinea și securitatea europeană, dar și de a proteja toate principiile stabilite. Acestea presupun, inclusiv, drepturile statului la integritatea teritorială, precum și dreptul statelor de a-și determina în mod independent politica de securitate, a declarat președinta în exercițiu a OSCE, ministra afacerilor externe a Suediei, Ann Linde. La finalul vizitei în Republica Moldova, șefa diplomației Suediei a declarat că este pregătită să acorde sprijinul politic necesar pentru a realiza progrese în procesul de reglementare transnistreană, informează agenția IPN.

„Misiunea OSCE în Moldova rămâne a fi vitală pentru aducerea procesului de soluționare transnistreană la o finalitate. Cu toții vom contribui la aducerea acelei soluții. Pe parcursul vizitei am fost încurajată de mesajul clar de sprijin pentru acest proces. Rămân anumite provocări și este important să întreprindem pași mici ca să rămânem pe aceeași filieră”, a spus Ann Linde.

Ann Linde a menționat că discuțiile pe care le-a avut s-au axat pe măsuri concrete pentru a construi încrederea între părți și pentru a avansa procesul de soluționare la toate etapele.

Oficiala a mai spus că președintele OSCE continuă să sprijine reuniunile în formatul 5+2, respectarea drepturilor omului și libera circulație.

În cadrul vizitei în Republica Moldova, Ann Linde a avut întrevederi cu președinta Maia Sandu, prim-ministrul interimar și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și cu reprezentantul politic al regiunii transnistrene Vitali Ignatiev.

Previous Next

XS
SM
MD
LG