Linkuri accesibilitate

Apărarea lui Paul Whelan, condamnat pentru spionaj în Rusia, va cere transferul său în SUA


Paul Whelan

Agenţiile ruse de ştiri - de stat Ria Novosti și TASS susțin că echipa juridică a fostului pușcaș marin american Paul Whelan va solicita transferul său dintr-o închisoare rusească în Statele Unite pentru a executa restul pedepsei sale.

Whelan, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat la Moscova în decembrie 2018 sub acuzații de spionaj și condamnat la 16 ani de închisoare, în mai 2020, în urma unui proces care a fost condamnat de Statele Unite ca „o batjocură a justiției”.

„Pregătim o petiție către Curtea Orășenească din Moscova despre transferul lui Whelan pentru a-și ispăși pedeapsa în Statele Unite, a scris agentia RIA, citând-o pe Olga Karlova, unul dintre avocații săi.

Whelan își ispășește pedeapsa la Colonia corecțională nr. 17 din regiunea Mordovia - o zonă aflată la aproximativ 350 de kilometri la Est de Moscova, cunoscută istoric drept una dintre cele mai dure închisori din Rusia.

Paul Whelan a respins acuzațiile de spionaj și i-a acuzat pe gardienii săi de maltratare.

Statele Unite au criticat autoritățile ruse pentru „tratamentul lor rușinos” față de Whelan, care deține, în afară de pașaportul american, și pașapoarte canadiene, britanice și irlandeze.

Fostul pușcaș marin și familia sa susțin că se afla în Rusia pentru a participa la o nuntă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG