Linkuri accesibilitate

Apelul pentru eliberarea Mariei Kalesnikava a fost respins de un tribunal din Minsk


Marias Kalesnikava, reprezentat al opoziției din Belarus

Un tribunal din Minsk într-o ședință desfășurată în spatele ușilor închise astăzi a respins apelul pentru eliberarea uneia dintre lidere opoziției Maria Kalesnikava în așteptarea procesului său.

Kalesnikava, fost una din lidere echipei de campanie a candidatei Țihanovskaia și membru al Consiliului de coordonare și este acuzată că reprezintă o amenințare pentru securitatea națională a Belarusului.

Conform hotărârii instanței de la Minsk, Kalesnikava, în vârstă de 38 de ani, va rămâne în arest până la procesul planificat de la începutul lunii noiembrie.

Reamintim că pe 7 septembrie, împreună cu alți doi opozanți ai lui Lukașenka au fost băgați cu forța într-un microbuz de către mascați, au fost conduși a doua zi la granița cu Ucraina , unde răpitorii le-au spus să treacă în Ucraina. Deportarea forțată a Mariei Kalesnikava nu a fost posibilă, deoarece ea și-a rupt pașaportul belarus.

Cei doi asociați sunt acum în Ucraina.

Se așteaptă ca Uniunea Europeană, Statele Unite, Canada și Marea Britanie să impună sancțiuni oficialilor belaruși pentru încălcările grave ale drepturilor omului și reprimarea violentă a protestelor pașnice.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG