Linkuri accesibilitate

Aproape 500 de mii de noi contaminări cu Covid-19 în lume, la sfârșitul săptămânii trecute


Pandemia de coronavirus continuă să se extindă rapid în Europa și Statele Unite, în ciuda măsurilor dure de securitate sanitară luate de majoritatea guvernelor. Potrivit agenției Reuters, aproape 500.000 de cazuri noi au fost raportate la nivel mondial într-un interval de 24 de ore în ultimul weekend.

Australia, pe de altă parte, a anunțat că al doilea oraș al țării și fost focar de Covid-19, Melbourne, va ieși aproapte total din carantina impusă acum aproape 4 luni.

Revenind în Europa, Ministerul de Externe de la Roma le recomandă italienilor să evite deplasările în alte state europene din cauza agravării situației epidemiologice, avertizându-i că ar putea rămâne blocați în străinătate. Guvernul italian a ajutat în acest an la repatrierea a aproape 100.000 de italieni rămași blocați în străinătate pe măsură ce granițele se închideau pe glob din cauza temerilor legate de pandemie.

Belgia, Danemarca, Italia și Slovenia figurează printre țările europene care au impus luni noi restricții cu scopul de a menține sub control cel de-al doilea val al pandemiei pentru a nu copleși serviciile de sănătate publică.

Guvernul belgian a ordonat închiderea tuturor barurilor, cafenelelor și restaurantelor, instituind restricții de circulație pe timpul nopții începând de luni. Telemunca devine obligatorie acolo unde este posibil.

În Cehia, de miercuri se impune restricția de circulație pe timpul nopții, odată cu limitarea drastică - numai la strictul necesar - a libertății de a circula și în timpul zilei. Cehia a înregistrat săptămâna trecută cel mai mare număr de noi infectări, raportat la numărul de locuitori, din Uniunea Europeană.

În Austria, cancelaru Sebastian Kurz a declarat că nu exclude posibilitatea unei noi carantine naționale, dacă nu se poate opri creșterea exponențială a numărului de noi infectări. „Nu ne putem permite ca sistemul medical de urgență să fie debordat” a explicat cancelaru.

În R. Moldova s-au înregistrat luni peste 300 de noi cazuri de contaminare și 15 decese legate de Covid-19 dar în prag de alegeri prezidențiale, nu se vorbește de noi măsuri sanitare.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG