Linkuri accesibilitate

Aproape jumătate din angajații Serviciului Vamal și ai Poliției de Frontieră afirmă că în instituțiilor lor ar exista corupție


Imagine generică
Imagine generică

Aproape jumătate din angajații Serviciului Vamal și ai Poliției de Frontieră sunt de părere că este corupție în instituțiile lor, arată un sondaj realizat de Transparency International Moldova și citat de site-ul Agora.

Cea mai multă corupție este percepută de colaboratorii Serviciului Vamal (48%), Poliția de Frontieră (45,8%) și MAI (29,3%).

La polul opus se situează angajații din Ministerul Finanțelor (8,2%), din Ministerul Sănătății (8,3%) și cei din Agenția Proprietăți Publice (9,8%).

Sondajul a fost realizat în luna octombrie 2019 și se bazează pe chestionarea a 643 de angajați din cadrul a 13 autorități publice centrale şi entitățile din subordinea acestora cu risc sporit de corupție. Sondajul, intitulat „Calitatea politicilor anticorupție şi climatul de lucru în autoritățile publice centrale”, a fost desfășurat de Transparency International Moldova (TI-Moldova) în cadrul celei de-a nouă etape de monitorizare a politicilor publice anticorupție, mai relatează Agora.md.

XS
SM
MD
LG