Linkuri accesibilitate

Armenia: partidul premierului Pașinian se declară învingătorul alegerilor anticipate. Opoziția contestă rezultatele


Premierul NIkol Pașinian votând la alegerile generale anticipate, Erevan, 20 iunie 2021.

Armenia se îndrepată spre o nouă criză politică după ce pe 21 iunie, premierul interimar Nikol Pașinian a declarat că partidul său a câștigat clar alegerile anticipate iar opoziția a respins rezultatele, pe motiv că votul de duminică ar fi fost fraudat.

Rezultatele preliminare ale alegerilor anticipate de duminică, 20 iunie, arată că după numărarea a aproape jumătate din voturi, Partidul Contractului Civil al lui Pașinian conducea cu 58,5% , în timp ce Alianța Armenia a fostului președinte Robert Kocharian are numai 18,8%.

„Armenii i-au dat partidului nostru Contractul Civil un mandat clar de a conduce țara și mie de a continua ca premier”, a declarat Pașinian în zorii zilei de luni. „Știm deja că am câștigat o victorie convingătoare și vom avea o majoritate clară în parlament ", a adăugat el.

La scurt timp după aceea, Alianța lui Kocharian a spus că nu va recunoaște rezultatele până când nu vor fi analizate toate presupusele nereguli din cursul alegerilor.

Sondajele de opinie dinaintea alegerilor indicau o competiție strânsă între cele două partide, fiecare având un sprijin de aproximativ 24%.

Alegerile au avut loc într-o atmosferă politică deja foarte tensionată, ca urmare a crizei politice provocată de înfrângerea Armeniei în confruntarea de anul trecut cu Azerbaidjanul în jurul enclavei Nagorno-Karabah.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG