Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Agenda zilei la radio Europa Liberă.

În Bulgaria au avut loc alegeri generale.

În Israel începe audierea martorilor în procesul de corupție intentat premierului conservator Benjamin Netanyahu. Este primul premier în funcție pus oficial sub acuzție de corupție și trafic de influență, acuzații pe care Netanyahu se respinge categoric. Fostul judecător șef al tribunalului din Ierusalim, unde are loc acum procesul, estima sâmbătă că procesul ar putea dura cel puțin trei ani, pentru că sunt chemați peste 300 de martori.

Marți, liderii Comisiei Europene și a Consiliului European se întâlnesc cu președintele turc Recep Tayyip Erdoga iar la Moscova vor continua audierile legate de amenzile care ar urma să fie impuse platformelor occidentale de socializare.

Pe 2 aprilie, platforma Twitter a fost penalizată deja cu peste 100 de mii de dolari pentru că ar fi publicat imagini și texte care – susțin autoritățile – contravin legislației rusești. Mai precis ar fi incitat „tineri minori” să participe „la evenimente neautorizate”. Este vorba de mesaje legate de organizarea protestelor din ianuarie în apărarea opozantului Alexei Navalniî, condamnat între timp la doi ani și jumătate închisoare. Au fost deschise dosare similare împotriva platformelor Facebook și YouTube.

Tot marți, la Paris, Amnesty International lansează raportul anual despre situația drepturilor omului în lume.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG