Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei în Moldova, unde campania electorala ia turații din ce in ce mai mari si retorica devine din ce în ce mai agresiva, vom nota - sedinta Comisiei Electorale Centrale.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, septembrie 2018
Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, septembrie 2018

Ministrul de externe ungar, Péter Szijjártó,​ este așteptat la Chișinău unde se va întâlni cu omologul său moldovean Tudor Ulianovschi. Pe agenda discuțiilo rse află perspectivele cooperării bilaterale, relațiile economice și eforturile R.Moldova de integrare europeană.

Tot la Chișinău se vor prezenta rezultatele Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” 2019 și lansarea concursurilor „Marca comercială a anului” și „Premiul în domeniul calității”

Pe plan international:

Liderul opozitiei din Venezuela, Juan Guaido a făcut un apel la populație să protesteze astăzi împotriva regimului socialistuilui Nicolas Maduro.

La Moscova se află ministrul finlandez de extere Timo Soini care are prevăzute întrevederi cu șeful diplomației ruse, Seghei Lavrov.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg , București 31 ianuarie 2019
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg , București 31 ianuarie 2019

La Bruxelles este anunțată o conferință de presă a secretarului general al Alianței Nord -Atlantice, Jens Stoltenberg înainte de reuniunea miniștrilor apărarii din țările NATO.

Secretarul de stat American Mike Pompeo își continua turneul în Europa Centrală și de Est și se va afla astăzi în Slovacia și Polonia. În Slovacia are prevazute convorbiri cu președintele Andrej Kiska după care le va vorbi studenților despre moștenirea democratică și victoria democrației asupra comunismului, cu 30 de ani în urmă. Tot astazi, Mike Pompeo ajunge la Varșovia. Statele Unite și Polonia co-prezidează o reuniune ministerială pe tema Orientului Mijlociu.

40 de ani de la Revoluția Islamică, Teheran, 11 februarie 2019
40 de ani de la Revoluția Islamică, Teheran, 11 februarie 2019

​La Theran începe un nou process împotriva a 8 activisti pentru apărarea mediului, proces care are loc în spatele usilor închise, ca multe procese din Republica Islamica.

Și astăzi este ziua mondiala împotriva folosirii soldatilor copii.

XS
SM
MD
LG