Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internationala a zilei:

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov vizitează Uzbekistanul.

La Kabul, in Afganistan, se încheie astazi reuniunea Loya Jirga, adunarea batrinilor, politicienilor, șefilor de triburi, convocată pe 29 aprilie de președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, și la care participă peste 3200 de delegați, pentru a încerca să se ajungă la o concluzie acceptată de toate părțile despre propunerea ce ar urma sa fie făcută Talibanilor. De la lucrările Loya Jirga absentează importanți lideri afgani, printre care si Abdulah Abdulah, partenerul președintelui Ghani, la conducerea guvernului de uniunea națională de la Kabul

La Praga are loc, astăzi și mîine, o conferinta pe teme de securitate.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

Astazi expira termenul dat de administrația președintelui Donald Trump, Chinei, Indiei, Italiei, Greciei, Japoniei, Coreii de Sud, Taiwanului si Turciei pentru impunerea de sancțiuni economice guvernului de la Teheran și încetarea importării de petrol iranian.

Tot astazi se împlinesc 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci. Președinții Italiei si Franței vor marca împreuna această aniversare. Intreg anul vor avea loc impresionate expozitii Leonardo da Vinci și ele vor începe la galeria Uffizi de la Florența, pentru a continua în toamnă la Louvre, la Paris.

XS
SM
MD
LG