Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


China, globe
China, globe

Cîteva din evenimentele anunțate ale zilei

Citeva informatii din agenda de astazi din Moldova –

Partidul Democrația Acasă și Partidul Verde Ecologist îi invită pe reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Cerem majorității parlamentare ACUM-PSRM să organizeze dezbateri publice pe proiectul de lege care prevede schimbarea sistemului electoral”

Parlamentul are anunțată astazi o ședință în plen.

Ministerul Finanțelor va anunâa cum a fost rectificat bugetul și va informa despre rezultatele negocierilor cu Fondul Monetar Internațional .

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, și ministrul afacerilor externe al Republicii Polone, Jacek Czaputowicz, aflat într-o vizită în Republica Moldova, vor avea si ei o intilnire cu presa.

Pe plan international, atentia va fi in continuare ațintită asupra evolutiilor din relatiile dintre Washington si Teheran, dupa recentele incidente navale dintre cele doua țări, incidente ce au survenit pe findalul relatiilor din ce in ce mai tensinate dintre cele dpua țări.

Subsecretarul de stat american pentru afaceri politice David Hale se afla astazi la Praga, unde va fi oaspetele postului nostru de radio si simbătă și duiminică se va afla in Moldova iar apoi la Londra. Turneul sau European a mai cuprins Finlanda, si Estonia.

În Georgia, la Batumi, continuă conferinta internaționala începută „Drumul European al Georgiei”, la care participa si Donald Tusk, președintele Consiliului European.

XS
SM
MD
LG