Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei,

La Bruxelles, miniștrii de externe din UE au o întâlnire informală cu ministrul de externe al R.Moldova, Nicu Popescu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00
Link direct

Parlamentul European va vota marți asupra candidaturii ministrului german al apărării, Ursula von der Leyen la președinția Comisiei Europene.

Tot marți, în Parlamentul European va avea loc și audierea lui Ioan Mircea Pașcu pentru postul de comisar interimar al României, fără portofoliu.

Premierul Maia Sandu se pregătește pentru o vizită, pe 16 iulie, la Berlin unde se va întâlni cu cancelara germană Angela Merkel.

Subsecretarul de stat american pentru afaceri politice David Hale, care a fost la Chișinău, este așteptat luni la Londra, pe fundalul tensiunilor diplomatice dintre cei doi aliați tradiționali, provocate de depeșele diplomatice ale fostului ambasador britanic la Washington, scurse în presă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, este așteptat la Belgrad.

La București este programată ședința Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat de guvernământ, la care se va decide o remaniere guvernamentală. Se va discuta și desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG