Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe
China, globe

După cum transmite Serviciul Hidrometeorologic de Stat, astăzi vor continua precipitațiile slabe sub formă de ploaie. Valorile termice rămân peste normalul perioadei și ating + 7 grade ziua, +1 noaptea în regiunea de nord, vor fi + 9 grade ziua și + 4 noaptea în centru și la Chișinău și + 12 grade ziua, + 6 noaptea în sud.

Iată și câteva repere din agenda zilei:

Ministerul Agriculturii și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură prezintă într-o conferință de presă planurile de cheltuieli pentru anul curent din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, invită jurnaliștii la o conferință de presă pentru a prezenta criticile opoziției față de discursul președintelui Igor Dodon la recenta sesiune a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

La Chișinău, se află în vizită o misiune a Fondului Monetar Internațional.

Acum să vedem cum arată și agenda internațională a zile:

La Berlin, cancelara Angela Merkel îl primește în vizită pe președintele Argentinei, Alberto Angel Fernandez.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, începe o vizită de două zile în Polonia.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, se află în vizită în Uzbekistan.

În statul american Iowa are loc astăzi primul vot din alegerile primare din Partidul Democrat pentru desemnarea candidatului democrat la președinția Statelor Unite.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG