Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Cum va fi vremea în Republica Moldova astăzi? Meteorologii prognozează că maximele zilei vor fi cuprinse între +40 în extremitatea nordică a R. Moldova, de pildă la Briceni sau Soroca, și 90 în sud, la Cahul sau Ceadâr-Lunga. La Chișinău se anunță o maximă de 70. Cerul va fi în toată țară variabil, nu se anunță precipitații semnificative. Pe parcursul nopții temperaturile vor coborî un grad sau două sub pragul înghețului mai ales în nordul țării.

Dintre evenimentele interne aflate pe agenda zilei reținem:

Centrul Național de Mediu face o conferință de presă pe tema colectării deșeurilor în capitală;

Platforma Societății Civile Uniunea Europeană – Republica Moldova se întrunește în ședință pentru a evalua stadiul implementării Acordului de asociere UE-Republica Moldova;

Parlamentul se convoacă în ședință plenară; Biblioteca Națională, în colaborare cu Arhiva Națională, vernisează expoziția cu genericul: „Grigore Vieru – poetul secolului grăbit”, cu ocazia a 85 de ani de la nașterea poetului.

Din agenda internațională, prezentată de AFP, aflăm că astăzi:

Miniștrii sănătății din țările UE discută despre coronavirus, la Bruxelles;

La Dresda se marchează a 75-a aniversare a bombardării devastatoare a orașului de către aviația britanică și americană;

Premierul britanic Boris Johnson ar urma să anunțe o remaniere guvernamentală;

În Grecia sunt programate proteste ale localnicilor nemulțumiți de taberele de refugiați din insulele din Marea Egee;

Iar în Iran începe campania pentru alegerile parlamentare.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG