Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Primăvara pare să mai zăbovească. Vremea s-a răcit brusc, iar temperatura a ajuns în noaptea de duminică spre luni la minus şapte grade. Pentru luni, meteorologii au anunţat totuşi maxime ca duminică, între cinci grade în nord şi 10 grade în sud. În următoarele zile, vremea se va încălzi, joi ajungând chiar la 18 grade, iar apoi din nou către sfârşitul săptămânii vremea va fi mai răcoroasă.

Dacă vremea este rece să vedem cum sunt vremurile. Spicuim din agenda internă:

Preşedintele Igor Dodon participă la tradiţionala şedinţă de lucru cu prim-ministrul şi preşedinta Parlamentului, urmată de declaraţii de presă.

O conferinţă de presă va ţine şi Ion Ceban, în legătură cu măsurile administraţiei Capitalei împotriva răspândirii coronavirusului.

În paginile agendei externe găsim, printre altele:

De astăzi, intră în vigoare noi restricții de circulație în țări europene, inclusiv în Balcani, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

În România, este instituită astăzi starea de urgență care permite autorităților să ia măsuri drastice pentru controlul epidemiei.

Rusia, începe să restricționeze de astăzi zborurile din țările europene.

La Bruxelles, miniștrii de finanțe din zona euro se întâlnesc pentru a examina măsuri de combatere a efectelor economice negative cauzate de epidemia de coronavirus.

Liderii G7 se vor întreține prin videoconferință la un summit organizat de Statele Unite tot pe tema crizei epidemiologice.

În Statele Unite, au loc primele dezbateri față în față între Joe Biden și Bernie Sanders, care se luptă pentru dreptul de a candida din partea Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie.

La Washington, comisarul european pentru comerț, Phil Hogan, se întâlnește cu lideri ai comunității de afaceri pentru a le vorbi despre disputele comerciale dintre Uniunea Europeană și Statele Unite.

La Berlin, cancelara germană Angela Merkel se întâlnește cu prim-ministrul Serbiei Aleksandar Vucic.

Previous Next

XS
SM
MD
LG