Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe
China, globe

Din agenda pricipalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, are loc briefing-ul zilnic al ministerului sănătății pentru actualizarea bilanțului epidemiei de COVID-19.

Tot ministerul sănătății organizează o ceremonie de recepționare a ajutoarelor oferite de Uniunea Europeană pentru combaterea epidemiei.

La Parlament, au loc ședințele comisiilor parlamentare, inclusiv consultări publice organizate de comisia juridică pe marginea unor proiecte de modificare a legislației electorale, a legislației din domeniul media și a celei privind statutul judecătorilor.

Au loc ședințele primăriei și consiliului municipal Chișinău.

Pe plan internațional:

La Bruxelles, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, îl primește în vizită pe ministrul de externe al Georgiei, David Zalkaliani.

Tot la Bruxelles, ministra germană a apărării Annegret Kramp-Karrenbauer le vorbește membrilor Parlamentului European despre prioritățile președinției germane a Uniunii Europene.

La Berlin, cancelara germană Angela Merkel se întâlnește cu premierul spaniol Pedro Sanchez, cei doi având planificată și o conferință de presă.

La Seoul, președintele Moon Jae-in dă publicității detaliile unui amplu plan economic, așteptându-se că va conține prevederi pentru combaterea încălzirii climei și a efectelor pandemiei de coronavirus.

În Franța, este sărbătorită Căderea Bastiliei, ziua națională.

XS
SM
MD
LG